Magyar English Deutsch Espanol(Spanish Formal International) French (Fr) Italiano Slovenčina Română Russian (CIS) Japanese

ESD védelem

Az ESD-ről, mint jelenségről, röviden

A sztatikus elektromosság sok ember számára lényegesen többet jelent, mint a padlószőnyegen történt járást követően, a fém kilincs megérintésekor tapasztalt elektromos sokk. Ez a fajta elektromos energia komoly problémát jelent az ipar számára évszázadok óta. Mára a cégek többsége felismerte az ESD védelmi program értékét. Egy idejekorán kialakított hatékony rendszer nem bír számottevő költséggel, ám hosszabb távon jelentős pénzmegtakarítással jár, növeli a termék megbízhatóságát és ezáltal a cég hírnevét is a piacon.

Ma az ESD hatással van jóformán minden elektronikai környezetben a termelékenységre és a termék megbízhatóságára. Az elmúlt évtizedben a nagy erőfeszítések ellenére az ESD változatlanul befolyásolja a termelési kihozatalokat (yield), a gyártási költségeket, a termék minőségét, megbízhatóságát és nyereségességét. Egyes vizsgálatok szerint az ESD okozta hibák éves költsége közelít a több milliárd dollárhoz az elektronikai iparban. A sérült alkatrészek költsége a pár centes egyszerű diódától a több száz dolláros hibridekig terjed. Az összeadódó költségek, mint a javítás és újramunkálás, a szállítás, a labor és az üzemi költségek tisztán magukban hordozzák az ESD védelmi program jelentős tökéletesítésének kedvező lehetőségét.

De mi is az ESD? Az elektrosztatikus kisülés (’Electrostatic Discharge’ - ESD) az elektrosztatikus forrásból származó elektromos energia gyors felszabadulása. Amikor az elektromos energia érintkezik egy alkatrésszel, vagy akár csak a közelében van az erre érzékeny alkatrészeknek, károsodást okozhat. Ahogy az alkatrészek egyre kisebbé és gyorsabb működésűvé válnak, egyenes arányban nő érzékenységük. Az elektrosztatikus kisülés képes megváltoztatni a félvezető eszközök elektromos jellemzőit, leronthatja, vagy tönkreteheti azokat, felboríthatja egy elektronikai rendszer normális működését, hibás üzemet vagy károsodást okozhat a berendezésekben.
Az ESD más jellegű problémaként lép fel tiszta terekben. A töltött felület magához vonzza és megtartja a szennyeződéseket, ezáltal nehézzé teszi azok eltávolítását a környezetből.

A fent leírtak következtében minden gyártó jelentős figyelmet fordít a megfelelő ESD védelmi rendszerek kiépítésére. A szakmai háttér biztosításán túl cégünk komplett eszközkínálattal is támogatja ezen törekvéseket.
Termékeink és szakszolgáltatásaink mindegyike megfelel az ide vonatkozó nemzetközi szabályozásokban foglalt elvárásoknak (ANSI/ESD 20.20:2007, IEC 61340-5-1/5-2:2007) és az EC követelményeknek.

Vermason

Vermason

A Vermason 1979-ben alakul az Egyesült Királyságban, Letchworth-ben. Fő profilja az ESD védelmi termékek és eszközök gyártása, fejlesztése. 2007 áprilisában a californiai Chino-ban székelő Desco Industries 100% tulajdonrészt szerzett a vállalatban, így a Vermason a konszern részévé vált.

A Vermason büszke mindarra a technikai tudásra, melynek segítségével újabb és újabb ESD védelmi termékeket fejlesztenek és vezetnek be a piacon.

Eurostat

Eurostat

A '80-as évek elején, mikor az ESD védelem még különleges tudománynak számított, az Eurostat már saját gyártású termékekkel harcolt az ESD okozta károsodások ellen. Mára az Eurostat vezető piaci pozíciót tölt be az ESD védelmi termékek fejlesztésében és terjesztésében. A francia központtal egyetemben a cég több, mint 5000 m2-en működik. További irodái vannak Hollandiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban, valamint kiterjedt viszonteladói hálózattal bír egész Európában.

Charleswater

Charleswater

A Charleswater céget Angliában alapították. Mára a kaliforniai székhelyű Desco Industries teljes tulajdonú leányvállalata. Mindkét vállalat több, mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az ESD védelmi termékek fejlesztésében és gyártásában az elektronikai ipar területén. A Charleswater büszke mindarra, hogy ezt a tudást termékeikbe integráltan vevőiknek átadhatja.

Fami ESD

Fami ESDA FAMI-t eredetileg speciális ipari szerelvények gyártására alapították. Az évek során jelentős beruházásokat hajtottak végre az erőforrások és a felhasznált energia területén annak érdekében, hogy a szakmai hozzáértést, a minél intenzívebb vevői kapcsolatokat magasabb szintre emelhessék, valamint a felhasznált alapanyagok kutatása területén szerzett tapasztalatokat egyre inkább átültethessék minőségi termékeikbe. A FAMI manapság az egyik legkonszolidáltabb vállalkozás, közel 200 ezer m2 gyártási, valamint további 80 ezer m2 működési felülettel rendelkezik. Alkalmazottainak létszáma 250 fő. Központi irodái megtalálhatóak Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Svájcban és Kínában, hivatalos képviseletein keresztül azonban lefedi a teljes európai, dél-kelet ázsiai, közel-keleti és latin amerikai piacot. Minden évben közel 8 millió kg vasat és acélt, valamint 2,5 millió műanyagot hasznosítanak. A gyártás teljes egészében házon belüli, egy divízió pedig kizárólag a fröccsöntött műanyag termékek gyártásával foglalkozik.

Protektive Pack

Protektive Pack

Egy alaposan kidolgozott ESD védelmi programnak alapkövetelménye, hogy a termék teljes életszakaszában védett legyen az ESD károsító hatásaival szemben. Kezdve az alkatrészbeszállítóktól, végig a teljes gyártási folyamat alatt, ide értve a vizsgálat, a teszt, a raktározás, a szállítás, telepítés, használat, karbantartás és a javítás fázisait is.  A Protektive Pak széles kínálatot nyújt az anyagkezelés és csomagolás területén a nem kívánt ESD sérülésekkel, valamint a fizikai behatásokkal szemben. Az ESD védelmi intézkedések kapcsán jelentős megtakarításokat lehet elérni a katasztrófális meghibásodások csökkentésével, de az igazi költségcsökkentés az olyan lappangó meghibásodások kiküszöbölésével érhető el, melyek nem mutathatóak ki a normál üzemi ellenőrzés folyamán. A Protektive Pak termékeinek használatával nem csak a minőséget és a produktivítást javíthatja, hanem a vevői megelégedést is növelheti.

Bimos

Bimos

A Bimos vezető szerepet tölt be az ipari székek gyártásában. Már hosszú évtizedek óta kínálja megoldásait a munkaszékek és speciális igények területén. Mint az Interstuhl (irodai szék specialista) egyik márkája, a Bimos több, mint 40 év fejlesztési és gyártási tapasztalattal rendelkezik és kivételes tehetséggel képes a hagyományos kézművességet a modern technológiával kombinálni. Hatalmas kínálatának ellenére minden egyes termék tervezésénél a cél közös volt: optimális megoldásokat nyújtani. Székeik maradéktalanul megfelelnek ennek az elvárásnak, emellett szabad mozgást is nyújtanak a felhasználónak. Rugalmasak, mégis jól terhelhetőek. Tökéletesen illeszkednek a munkakörnyezethez anélkül, hogy a felhasználónak alkalmazkodnia kellene hozzájuk. Ez az eszme az, melyért a Bimos mérnökei dolgoznak.
A Bimos ESD székei megfelelnek az EN IEC 61340-5-1 nemzetközi szabvány követelményeinek, amennyiben azokat az EPA-n (ESD védett terület) belül használják. Köszönhetően a felhasznált alapanyagok gondos kiválasztásának és az alkalmazott technológiának, a Bimos székei megbízhatóan akadályozzák meg a sztatikus töltés létrejöttét. Mindemellett a székek kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy a dolgozó által hordozott töltést azonnal elvezessék. A Bimos székei komplett védelmi rendszert biztosítanak a felhasználónak.

WEZ

WEZA WEZ már 50 éve az egyik vezető gyártó a fröccsöntött alkatrészek és logisztikai termékek ágazatban. Kiváló tapasztalattal rendelkezik a műanyag fröccsöntés terén. Korszerű gépekkel és szakértelemmel biztosít megoldásokat akár egyedi igények megvalósításában is. A költséghatékony termelés mellett egyéni szolgáltatásokkal állít mércét a versenytársakkal szemben, melyek közt megtaláljuk például az egyedi öntött alkatrészek gyártását, valamint a kiváló LOGILINE® és BLACKLINE®(ESD) termékeket is.

SIMCO-ION

SIMCO-ION

A világ legnagyobb gyártója a statikus vezérlő komponenseknek és rendszereknek. 1936 óta nyújt megoldásokat az elektrosztatikus kérdésekben számos iparág számára. A   Simco-Ion átfogó statikus szabályozást biztosító termékcsaláddal rendelkezik, mely eredmény sokéves kutatási, mérnöki, és a helyszíni tapasztalaton alapszik. A név hallatán biztosak lehetünk, a maximális teljesítményben, megbízhatóságban és a hosszú élettartamban. Asztali és általános ionizátorok, „air gun” rendszerek, fúvókák, valamint egyéb mérő és érzékelő rendszerek teszik teljessé a termékkínálatot.

Statech

Statech

A StaTech Systems Ltd. (STS) közel 20 éve áll az "ESD védelem" szolgálatában. Két részlege teljesen eltérő feladatokkal foglalkozik. Az egyik feladata kizárólag az ESD védelmi termékek kereskedelme, míg a másik, nemzetközi akkreditációval is rendelkező "StaTech Systems AG Angineering + Consultancy" részleg, szakszolgáltatásokat nyújt. Ilyenek az ESD audit, termékminősítés, szakoktatás, és műszeres mérési szolgáltatások. A szakmailag illetékes munkatársak több éves tapasztalattal és ismeretekkel szívesen állnak rendelkezésre a hét minden napján.

Treston ESD

Treston ESD

TRESTON már 40 éve tervez és épít különböző munkaasztalokat, tároló tartályokat és egyéb ipari bútorokat. Európa egyik vezető gyártói közt szerepel a speciálisan ipari felhasználásra tervezett bútorok és tároló rendszerek terén. A Treston leányvállalatai immár Németországban, az Egyesült Királyságban, Svédországban, Norvégiában, Lengyelországban, Hollandiában és Kínában is megtalálható. Termelésük mintegy 65%-át exportálják. A Treston folyamatosan nyomon követi és rögzíti minden szakaszában a rendelési folyamatokat, így amikor az áru megérkezik ügyfeleink telephelyére, biztosak lehetnek a hibátlan kiszolgálásban. 

VIKING

VIKING

A DIPAUL több mint 20 éves jelentős tapasztalattal rendelkezik az elektronika és a félvezető iparban. Az ügyfelek igényeit és követelményeit követve, DIAPUL megkezdte saját gyártását VIKING márkanév alatt. Viking bázisa Szentpéterváron található.
DIPAUL folyamatosan figyelemmel kíséri a gyártási folyamatokat és minőséget a gyártás valamennyi szakaszában, az ISO 9001:2008 tanúsítvány szerint. Az antisztatikus bútorok gyártása során, szigorúan betartják az IEC 61340 szabványt.

Abeba

Abeba

Ma az ABEBA az egyik legnagyobb és legmodernebb ipari minőségű lábbeliket gyártó cég Európában. 2007 július 1-e óta a lengyel PROTEKTOR cégcsoporthoz tartozik. A PROTEKTOR részvénytársasági formában működik varsói székhellyel. Az ABEBA kész a vevő igények maradéktalan kielégítésére. Erre a st. ingberti raktárbázison túl a francia ABEBA France sarl. leányvállalat és a moldáviai, valamint a lengyel gyár kapacitása is rendelkezésére áll. Az ABEBA kötelességének érzi a modern és minőségi, a nemzetközi szabványoknak maradéktalanul megfelelő, a vevői visszajelzéseken alapuló lábbelik gyártását. Az ABEBA cipői kizárólag műszaki kereskedelmi egységekben valamint  technikai személyzettel is rendelkező, speciális üzletekben érhetőek el világszerte több, mint 2000 helyen.

Robusta

Robusta

A 2000-ben alapított Calzados Robusta SL már idejekorán kitűnt termékeivel a munkabiztonsági és ipari lábbelik gyártásának területén.
Az Észak-Spanyolország területén, La Rioja városában található cég folyamatosan fejlődik, több, mint 300 féle termékével megoldásokat nyújt az ipar majd' minden területén. Többek közt az elektronikai-, a gép-, az élelmiszer- és a gyógyszeripar, valamint az erdőgazdálkodás, az egészségügy és a biztonsági szektor számára fejlesztenek és gyártanak lábbeliket.
Ez a fejlődés annak az egyedülálló kapcsolatnak köszönhető, melyet a Robusta saját üzleti filozófiája és ügyfelei közt megvalósított. Ennek alapja a gondoskodó, folyamatos ügyféltámogatás, a szigorú gyártási és minőségi előírások, valamint a testre szabott megoldások, melyekkel a vevői igényeknek kívánnak megfelelni. Ügyfeleik folyamatos visszajelzései fontosak a Robusta számára, hisz ezen információkra támaszkodva tudnak olyan jövőbeni megoldásokat kidolgozni, melyek a vevői megelégedést szolgálják.

Schürr

Schürr

A Schürr neve már több, mint 35 éve egyet jelent a kiváló minőségű lábbelik gyártásával. A Németországban található modern üzem nagyfokú rugalmasan és gyorsan képes válaszolni a vevői igényekre, melyeket a Schürr kiemelten kezel. Ehhez a filozófiához konzekvensen tartják magukat, melyet a vevői visszajelzések csak megerősítenek. A Schürr termékei számos műszaki igényt kielégítenek. A több évtizedes tapasztalat és a gondosan kiválogatott alapanyagok teszik termékeiket annyira kényelmessé és pontosan illeszkedővé.

Sievi

Sievi

A Sievi Finnország egyik déli tartományában, Oulu-ban, Ostrobothnia központjában található. Az Európa-szerte csak SIEVI-ként ismert Sievin Jalkine Oy vállalatot 1951-ben alapították, és mára az egyik vezető biztonsági- és ipari lábbeliket gyártó vállalattá nőtte ki magát.
A Sievi a következő cégeket tömöríti magába: a lábbelik véggyártásával foglalkozó Sievin Jalkine Oy, a reklám- és marketing profillal rendelkező Sievi Marketing Oy, a szerszám-és sablonkészítő Sievi Tools Oy, a bőr részek gyártásával foglalkozó Lapuan Nahka Oy. Ezek mindegyike Finnországban található. A Sievinek vannak leányvállalatai Svédországban, Norvégiában és Németországban, valamint több marketing iroda Nagy-Brittaniában, Dániában, Belgiumban és Észtországban.  A Sievi üzleti filozófiája egyszerű: minőségi lábbelik gyártása az ipar minden résztvevője számára.

EMIT

EMIT

A vezető nagyvállalatoknál dolgozó, az ESD védelmi programokért felelős szakemberek mindegyike fontosnak tartja az ellenőrző berendezések, az ionizátorok és az adatrögzítési lehetőséggel bíró műszerek használatát. A megfelelő földelési eljárások, az ionizátor offset értékeinek és a megfelelő teszteredmények ismerete és alkalmazása a kulcs a minőségi és megbízható termékek gyártásához. Az EMIT kiváló munkabiztonságot és minőséget biztosító termékei mögött a Desco Industries áll. A DI több, mint harminc éves technikai tapasztalata és stabil pénzügyi háttere a garancia az EMIT termékeinek alkalmazásához. Minden egyes termékre 5 év garanciát nyújt a gyártó.

Licefa

Licefa

A LICEFA speciális műanyag csomagolási megoldásokat fejleszt és gyárt. Az egyik vezető európai gyártó az innovatív és magas színvonalú csomagolási megoldások piacán. Saját területén már több, mint 100 éves múlttal rendelkezik, ezáltal a Licefa név egyet jelent a minőségi és megbízható termékekkel.


Standard és egyedi kialakítások
A különféle szabványos méretű és egyedi kialakítású termékkőr, mint például a speciális színek használata, a szitanyomás és a szivacsból vagy mélyhúzott anyagból készült betétek teszik a Licefa-t ideális partnerré.

Megoldások a fogászat, a reklám, az optika, akusztika, elektronika és az orvostudomány területén
Kerek, szögletes és alkatrésztároló dobozok, kofferek, összeépíthető szekrények, ESD vezetőképes csomagolás, SMD-dobozok és fogászati ​​szekrények adják a Licefa ezen termékpalettájának nagyobb hányadát.

Ströbel

Ströbel

A STRÖBEL egy közepes méretű családi vállalkozás 1978 óta.
Kezdetben a hangsúly a csomagolástechnikai kiegészítők és speciális papírtermékek kereskedelmén volt. Az új gépberuházásoknak köszönhetően mára a fókusz áttevődött a saját termékek gyártására.

Ezek elsősorban a következő területeket fedik le: környezetbarát védő csomagolások, korróziógátló csomagolások, párazáró tasakok, fóliák, és az elektronikai iparban használatos ESD védelmi csomagolások. A termékek gyártása házon belül folyik saját gyártósoron a vevői igényeknek megfelelően testre szabottan. A Ströbel saját raktárra is gyárt, ezzel biztosítva a gyors szállítási időket.

Hans Kolb

Hans Kolb

A HANS KOLB sikere 1933-ig nyúlik vissza, mikor Hans Kolb cégtulajdonos megalapította az első gyárat.  Azóta a HANS KOLB vállalatcsoport nemzetközi céggé nőtte ki magát. Fő profilja a csomagolások, csomagolóanyagok, speciális termékek és hullámkarton termékek fejlesztése és gyártása. A cég nagy erőssége, hogy gyorsan és rugalmasan tud alkalmazkodni a folyton változó piaci igényekhez.